İlk Türk Astronot Alper Gezeravcı’nın da içinde bulunacağı Axiom Mission 3 (Ax-3) ekibi, Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) gönderilecek. Bu gece saat 01:11'de planlanan uçuşa artık saatler kaldı.

Türkiye’nin uzay serüveni bu gece başlıyor. Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’ın da içinde olacağı Axiom Mission 3 (Ax-3) ekibi, Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) gönderilecek.

 

UZAY YOLCULUĞU NASIL İZLENECEK?

Uzaya fırlatma töreni bu gece saat 23.00'ten itibaren Ankara-Kızılay ile İstanbul-Taksim'deki planetaryumlardan da takip edilebilecek. Bu gece saat 01.11'de gerçekleşmesi planlanan fırlatmayla Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) hareket edecek. Fırlatma töreni NASA'nın YouTube kanalı üzerinden canlı izlenebilecek.

 

“NEFESLER TUTULDU”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Türk Astronot Alper Gezeravcı için sosyal medya hesapları üzerinden “Nefesler tutludu” diye paylaşım yaptı. Başkan Yılmaz yaptığı paylaşımda ise; “Nefesler tutuldu, bilim kurgu filmi değil gerçekler!

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye Yüzyılı'na armağan uzaya gidecek ilk Türk Astronot Alper Gezeravcı'nın uzay yolculuğu bu gece 01:11’de başlıyor.

Yolunuz açık olsun, kalbimiz sizinle” dedi.

 

ALPER GEZERAVCI KİMDİR?

 

1979 yılında Mersin’in Silfke ilçesinde doğan Alper Gezeravcı, İstanbul Hava Harp Okulu'nda Elektronik Mühendisliği alanında lisans eğitimini tamamladı.

Ayrıca Wright-Patterson Hava Kuvvetleri Üssü'ndeki Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsü'nde yüksek lisans yaptı.

Türk Hava Kuvvetleri'nde savaş pilotu olarak görev yapan Gezeravcı, aralarında F-16'nın da bulunduğu birçok uçakta 15 yıllık uçuş tecrübesine sahip. Ayrıca Türk Hava Yolları'nda yedi yıl kaptan pilotluk yaptı.

 

HABER: BUSE ASLAN