BAÜN Mühendislik Fakültesi öğrencileri, yaptıkları yüksek irtifa atışları ile TEKNOFEST’e damgasını vurdu.

BAÜN Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan BAÜN Misya Havacılık ve Uzay Teknolojileri Topluluğu, iki takımla birden yarıştığı TEKNOFEST 2024 Roket Yarışmaları Finallerine damgasını vurdu.

Topluluk Akademik Danışmanı Prof. Dr. Ayhan İstanbullu ve Şİ-RA Roket Takım Danışmanı Doç. Dr. Fatih Balıkoğlu koordinatörlüğünde, Aksaray'daki final yarışmalarında 2 takımla birlikte mücadele veren öğrenciler, yaptıkları yüksek irtifa atışlarını başarıyla gerçekleştirdi.

Toplam 860 takımın başvurduğu Teknofest Roket Yarışmasında kendi kategorilerinde iki takımıyla birlikte 260 takım arasından 12 finalist takım arasına adını yazdıran BAÜN Misya Topluluğu, başarıyla tamamladığı yarışlarda katılımcılardan ve ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Finaller boyunca birçok önemli görüşme gerçekleştiren öğrenciler, etkinliğin son gününde de; ülkemizin milli ve yerli ilk uzay motorunu üreten özel havacılık ve uzay şirketi DELTA V firması kurucusu Prof. Dr. Arif Karabeyoğlu ve Selçuk Bayraktar tarafından 2022 yılında kurulan Fergani Uzay Teknolojileri Bilişim Sanayi ve Ticaret A.Ş. yöneticisi Baturalp Taşdeler ve Makina tasarım ile bir araya gelerek staj ve iş imkanlarını görüştüler.

 

 

HABER: SERPİL YILDIZ