Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, YÖKAK tarafından yürütülen değerlendirme süreci sonucunda 5 yıllık tam akreditasyon almaya hak kazandı. Rektör Prof. Dr. İsmail Boz, bu başarının üniversitenin kalite odaklı gelişiminin tescili olduğunu belirtti.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yürütülen Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında 5 yıllık tam akreditasyon almaya hak kazandı. Üniversitenin elde ettiği başarı, düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşıldı.
Öğrenci Yaşam Merkezi Personel Yemekhanesi’nde gerçekleştirilen toplantıya Rektör Prof. Dr. İsmail Boz’un yanı sıra rektör yardımcıları, genel sekreter ve akademik-idari birim temsilcileri katıldı.
Rektör Prof. Dr. İsmail Boz, üniversitenin kalite odaklı çalışmaları sonucunda elde edilen tam akreditasyonun kurumsal gelişimin önemli bir göstergesi olduğunu belirterek, bu başarının eğitim-öğretimden araştırma faaliyetlerine, toplumsal katkıdan yönetsel süreçlere kadar tüm alanlarda kalite güvencesinin tescili niteliğinde olduğunu ifade etti.
Üniversitenin 208 yükseköğretim kurumu arasında tam akreditasyon alan 34 üniversiteden biri olduğu, Mart 2026 değerlendirmelerinde ise bu başarıyı elde eden 6 üniversite arasında yer aldığı bildirildi. Ayrıca bu üniversiteler arasında 2 devlet üniversitesinden biri olmasının önemine dikkat çekildi.
Akreditasyonun öğrencilere daha nitelikli eğitim, güçlü akademik altyapı ve mezuniyet sonrası daha yüksek tercih edilebilirlik sağladığı vurgulandı. Üniversite bünyesindeki bazı fakülte ve programların da 5 yıllık tam akreditasyon aldığı açıklandı.
Toplantıda konuşan Rektör Boz, üniversitenin yalnızca eğitim kurumu değil, aynı zamanda bilim, üretim ve toplumsal katkı odağında bir vizyon merkezi olduğunu belirterek, Teknokent yapılanması, sağlık yatırımları ve yeni akademik birimlerle gelişimin sürdüğünü ifade etti.
Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin elde ettiği başarının yalnızca kurumsal değil, aynı zamanda şehrin marka değerine katkı sağlayan ortak bir kazanım olduğu vurgulandı. Rektör Boz, basın mensuplarına sürecin kamuoyuna aktarılması konusunda destek çağrısında bulundu.
Basın toplantısı, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.








