Balıkesir Üniversitesi ile MRS Havacılık iş birliği, yerli üretim simülasyon sistemleri geliştirilmesine öncülük ediyor. Proje, savunma sanayii ve diğer sektörlerde inovatif çözümler sunmayı hedefliyor.

Balıkesir Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. ile Balıkesir-Edremit’te yer alan MRS Havacılık Uzay Sanayi Simulasyon Makine A.Ş. arasında imzalanan iş birliği protokolü meyvelerini vermeye hazırlanıyor. Ortaya koyulan iş birliği ile yerli üretim simülasyon sistemleri geliştirilmesi için güçlerini birleştiren kurumlar, başta savunma sanayii ve havacılık olmak üzere farklı alanlarda kullanılabilecek simülasyon ve platform sistemlerinin lansmanı için gün sayıyor.

Ekim ayı içerisinde planlanan lansman öncesi gerçekleştirilen hazırlıkları incelemek üzere Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Oğurlu, beraberinde Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cevdet Avcıkurt, Prof. Dr. Fatih Satıl, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selvihan Kılıç Ateş ve Genel Sekreter Yemliha Yanar ile birlikte Güzel Sanatlar Fakültesi içerisinde oluşturulan özel lansman salonunda incelemelerde bulundu.

MRS Havacılık Uzay Sanayi Simulasyon Makine A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Sarı ile Edremit Sivil Havacılık Yüksekokulu akademisyenlerinden ve aynı zamanda firma ortağı Dr. Öğr. Üyesi Aytekin Ulutaş ve firma ortağı Mehmet Kadan’dan bilgiler alan Rektör Oğurlu, üniversite-sanayi iş birliği bakımında örnek bir çalışmanın ortağı olmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Firma yetkileri de ortaya konulan teknolojilerin sadece Türkiye’de değil Avrupa’da ve dünyada kendi alanında öncü ve nadir ürünler olduğunu ifade ederken, ev sahipliği dolayısıyla Rektör Prof. Dr. Yücel Oğurlu ve ekibine teşekkür etti.

 

 

HABER: BUSE ASLAN