Balıkesir’de akıl ve bilimin önderliğinde şehre akademik katkı sağlamak ve kültür kenti haline getirmek için kolları sıvayan öğretim görevlileri, Balıkesir Kent ve Bilim Akademisi Derneği’ni kurdu.

Balıkesir’de görevli ve emekli akademisyenlerin şehir yaşamına akademik katkı sunması için yola çıkan Balıkesir Kent ve Bilim Akademisi, eleştirel akıl ve bilimin rehberliğinde üreterek kalkınan, afetlere dirençli, sağlıklı ve mutlu bir yaşam ortamı sunan bir bilim, kültür, sanat kentinin oluşmasını hedefliyor. Balıkesir Tabipler Odası’nda yaptıkları basın açıklaması ile faaliyete geçtiklerini belirten dernek üyeleri, “Her şey akademi, her şey Balıkesir için” sloganı ile yola çıktı.

 

“AMACIMIZ BİLİMSELLİĞİN VE DEMOKRATİK KATILIMCILIĞIN ETKİN KILINMASI YÖNÜNDE ÇALIŞMAK”

Topluluk adına söz alarak basın açıklamasını gerçekleştiren Prof. Dr. Mehmet Ünlü, derneğin kuruluş amaçlarını anlattı. Derneğin, her düzeyde eğitimin, akademik kültürün ve bilimsel dünya görüşünün geliştirilmesi ve ilerlemesi için bir ortam olacağını ifade eden Prof. Dr. Ünlü, “Akademik ve toplumsal yaşamın her aşamasında bilimsel ölçüt ve düşüncelerin egemenliğini gözeterek, kent projelerine katkı vermek ve bu çalışmaların sonuçlarını kamuoyu ile paylaşmak, akademik özerklik ve özgürlükleri yaşama geçirmek için, akademik yapılanmalarda ve konularda, akılcılığın, bilimselliğin, demokratik katılımcılığın ve saydamlığın etkin kılınması yönünde çalışmak, üniversite öğrencilerinin nitelikli bir meslek insanı ve demokratik toplumun hür bir bireyi olarak yetiştirebilmeleri için gerekli özgür akademik ortamın sağlanmasına katkıda bulunmak amacıyla kuruldu” dedi.

 

“BALIKESİR’İN BİLİM-SANAT-KÜLTÜR KENTİNE DÖNÜŞMESİ İÇİN İŞ BİRLİĞİNE HAZIRIZ”

Prof. Dr. Mehmet Ünlü açıklamasının devamında yeni kurulan derneğin işleyiş biçimi ve çalışma konularından bahsetti. Açıkladıkları hedefler doğrultusunda tüm kurumlarla birlikte çalışmaya açık olduklarını belirten Prof. Dr. Mehmet Ünlü, “Balıkesir’in bir bilim, kültür, sanat kentine dönüşmesi için kentin tüm dinamikleri ile birlikte yerel, ulusal ve uluslararası ölçeklerde etkinlikler yaparak, halk sağlığı ve refahını, çevre, kültürel, sanatsal ve sosyal değerleri, kent hakkı ve hukuku ile kentsel yurttaşlığı korumaya ve geliştirmeye katkı yapmak, Balıkesir kentinin afetlere dirençli bir kent haline gelmesi için her türlü bilimsel etkinlik yapmak, bu amaçla gerçekleştirilen etkinliklere bilimsel bilgi desteğinde bulunmak, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri ile işbirliği yapmaya hazırız” dedi.

 

HABER: DOĞANCAN BALIK