Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü, yangınlarda zarar gören alanların yeniden yeşillendirilmesi için hazırlıklarını tamamladı. Balıkesir Orman Fidanlık Müdürlüğü'nde özenle yetiştirilen binlerce fidan, dikim mevsimi için gün sayıyor.

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü, yangınlarla zarar gören orman alanlarının yeniden yeşillendirilmesi amacıyla yürüttükleri fidan yetiştirme ve dikim çalışmalarına ilişkin açıklama yaptı. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Balıkesir Orman Fidanlık Müdürlüğü’nde, yangınlar sonrası zarar gören alanların rehabilitasyonu için hazırlanan fidanların yetiştirildiği ve bakımlarının titizlikle sürdürüldüğü belirtildi.

Yapılan açıklamada, “Yangınlarla kararan topraklarımız, yetişen fidanlarımızla yeniden yeşerecek” ifadelerine yer verildi. Müdürlük tarafından yetiştirilen fidanların, yangın nedeniyle zarar gören her santimetrekare toprağın yeniden canlandırılması için dikim mevsimini beklediği kaydedildi. Fidanların bakımı ve yetiştirilmesinde görev alan personelin, fidanlara “bebek hassasiyetiyle” yaklaştığı ve büyük bir özveriyle çalıştığı vurgulandı.

Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü, yangınların ardından doğal dengenin korunması ve ekosistemin yeniden oluşturulması için yürütülen çalışmaların sürdüğünü ve bölgedeki fidan dikim seferberliğinin önümüzdeki aylarda hız kazanacağını belirtti. Ayrıca, çalışan personelin özverili çabalarına teşekkür edildi.

Orman yangınlarının ardından zarar gören alanların yeniden ormanlık bölge haline getirilmesi için fidanların uygun dönemlerde toprağa dikilmesi büyük önem taşıyor. Bu kapsamda, Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü, fidanların sağlıklı şekilde yetiştirilmesi ve bakımının yapılması sürecini yakından takip ederek, bölgenin doğal yapısının korunmasına katkı sağlamayı hedefliyor.

HABER: HABER MERKEZİ