Pınar Öksüz
  1. Haberler
  2. Yazarlar
  3. Yazarlar
  4. Balıkesir’e yeni 169 doktor

Balıkesir’e yeni 169 doktor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Balıkesir son dönemde sağlık alanında önemli kazanımlar sağladı.

Bunun en net göstergesi son olarak Balıkesir’e ataması yapılan 169 doktordur.

Güzel hastaneler, geniş şehir hastaneleri yapabilirsiniz ama içini dolduramadıktan sonra kaliteli sağlık hizmeti alamazsınız.

Atayı Balıkesir İl Başkanı Mehmet Aydemir’den öğrendim. Kamuoyunu medya üzerinden açıklama yapmış 169 doktor müjdesini vermiş.

Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen 124. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurası kapsamında Balıkesir’e toplam 169 yeni doktorun atanacakmış.

Listeye baktım bir çok branş doktoru da var.

İlçe hastanelerine atamalarda yapılacak.

Vatandaş adına sevindirici.

AK Parti’nin sağlıkta yaptığı dönüşümler yadsınamaz.

Bu atamalar özellikle Balıkesir’in sağlık altyapısını daha da güçlendirecek, vatandaşın sağlık hizmetlerine erişimini daha da kolaylaştıracaktır.

Geldiğimiz nokta itibariyle tanıdığın yoksa hastanelerden pek randevu alamasan da bu işlerinde düzeleceği umudu epey fazla.

İnsan sağlığın kıymetini elden gidince daha iyi anlıyor.

Bunun için bazen biraz yaşlanman, bazen de hasta olman ya da başına kötü bir olay gelmesi gerekiyor.

Oysa Sağlık hakkı, insanların sağlıklarının korunması, hastalandıklarında iyileşmeleri, tıbbi bakım görebilmeleri ve tedavi edilebilmeleri için devletin sağladığı her türlü imkandan yararlanma hakkıdır. Aslında ifade edildiği üzere sağlık hakkı, anayasada bağımsız bir madde şeklinde düzenlenmemiştir.

Devletin büyük/küçük herkese bu hakkı sağlaması lazım.

Uzun lafın kısası atamalar doktor kapısındaki kuyrukları azaltacaktır. Daha fazla insanın sağlık hizmetinden yararlanmasını sağlayacaktır.

Balıkesir AK Parti İl Başkanı Mehmet Aydemir yanı sıra atamalarda emeği geçen hükümet yetkilileri ve Balıkesir milletvekillerine teşekkür ederim.

Atanacak yeni hekimlerin Balıkesir’e hayırlı olmasını diliyorum, fedakarca görev yapacak tüm sağlık çalışanlarına ise görevlerinde başarılar diliyorum.

Saygılarımla.

Balıkesir’e yeni 169 doktor
Yorum Yap
Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!