Balıkesir’in Altıeylül ilçesinde iki kafadar zeytin yağı aroması ve gıda boyası kullanarak ürettikleri sahte zeytinyağlarıyla birlikte jandarmaya yakalandılar.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, kişilerin sağlığını ve hayatını tehlikeye sokacak şekilde gıda maddesi üretimi ve satışına yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde Altıeylül ilçesinde 3 farklı adrese ve 4 araça operasyon yaptı.

Zeytin yağı aroması ve gıda boyası kullanarak sahte zeytinyağı üretimi yapıp piyasada ve semt pazarlarında satışını sağlayarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen 2 şüpheliye yakalanarak gözaltına alındı.

Jandarma ekiplerinin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince müşterek yaptığı operasyonda 20.549 litre sahte zeytin yağı, 2.500 kilogram sahte zeytin yağı sabunu, 7.772 kilogram sahte bal, 3129 kilogram sahte pekmez, 1.200 adet sahte arı sütü, 100 kilogram sahte tahin,

3.500 adet sahte etiket, 1 adet bal ısıtma makinesi ve sahte ürünleri piyasaya sürmek için kullanılan 32 bin 61 adet boş teneke, plastik bidon ve şişe ele geçirildi.

Operasyonda yakalanan 2 şüphelinin jandarmadaki işlemleri sürüyor.

Öte yandan Balıkesir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada; “Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması ile suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir” denildi.

 

HABER MERKEZİ