1. Haberler
  2. Asayiş
  3. RUSYA’DAN NÜKLEER TATBİKAT

RUSYA’DAN NÜKLEER TATBİKAT

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rusya, uzun menzilli füzeleri kullanarak nükleer tatbikat gerçekleştirdi.
Rusya, nükleer tatbikat düzenledi. Rusya Devlet Başkanı Valdimir Putin, Rusya’nın nükleer güçlerini hazır bulundurması gerektiğini belirterek, nükleer tatbikat gerçekleştirdiklerini duyurdu. Putin, ‘Artan jeopolitik gerilimler, ortaya çıkan yeni dış tehditler ve riskler göz önüne alındığında, modern ve sürekli kullanıma hazır stratejik güçlere sahip olmak önemlidir. Yeni bir silahlanma yarışına girmeyeceğimizi, ancak nükleer güçlerimizi gerekli yeterlilik seviyesinde tutacağımızı vurguluyorum’ dedi.
Rusya Savunma Bakanı Andrei Belousov, yaptığı açıklamada, tatbikatın amacının ‘düşmanın nükleer saldırısına karşılık büyük bir nükleer saldırıyı’ başlatmak olduğunu belirtti.
Tatbikatta, Yars kıtalararası balistik füzesi, denizaltılardan ateşlenen Sineva ve Bulava balistik füzeleri ile stratejik bombardıman uçaklarından ateşlenen seyir füzeleri kullanıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
RUSYA’DAN NÜKLEER TATBİKAT
Yorum Yap

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!