İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Balıkesir Üniversitesi öğrencilerine KADES ve HAYDİ uygulamaları hakkında bilgilendirmeler yapıldı.
Balıkesir Üniversitesi öğrencilerine Necatibey Eğitim Fakültesi yerleşkesinde Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Kadın Acil Destek (KADES), Hayvan Durum İzleme (HAYDİ) uygulamasının tanıtımı ve Gençlik Ruh Sağlığı Çalışmaları Konusunda farkındalık faaliyetlerine yönelik olarak KADES ve HAYDİ uygulamaları tanıtılarak öğrencilerin telefonlarına indirilmesi sağlandı.
Ayrıca Rehberlik ve Danışma Merkezince üniversite öğrencilerine Bağımlılıkla Mücadele ve Danışma Merkezinin hizmetleri kapsamında bilgilendirmeler yapıldı. Yapılan faaliyetler sonucunda 91 üniversite öğrencisine KADES ve HAYDİ uygulamalarının bilgilendirilmesi yapılarak uygulamaların indirilmesi sağlandı. Rehberlik ve Danışma Merkezince (73) öğrenciye Bağımlılık Döngüsü ile Rehberlik ve Danışma Merkezi Hizmetleri konularında bilgilendirme ve broşür dağıtımı yapıldı.
2 Ekim 2022 tarihinde Altıeylül ilçesi Balıkesir Üniversitesi Çağış Yerleşkesinde Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği ile Rehberlik ve Danışma Merkezince yapılan faaliyet kapsamında; Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliğince “Kadın Acil Destek (KADES) Uygulaması” hakkında bilgilendirme yapılmış, öğrencilerin telefonuna KADES uygulamasının indirilmesi sağlanmıştır. Rehberlik ve Danışma Merkezince üniversite öğrencilerine yönelik Bağımlılıkla Mücadele ve Danışma Merkezinin hizmetleri kapsamında bilgilendirme yapılmıştır.
Balıkesir Üniversitesi’nin Çağış yerleşkesinde Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliği ile Rehberlik ve Danışma Merkezince yapılan faaliyetler kapsamında 138 öğrenciye de KADES bilgilendirilmesi yapılarak 32 kadın öğrenciye uygulamanın indirilmesi sağlandı. Ayrıca 198 öğrenciye de Bağımlılık Döngüsü ile Rehberlik ve Danışma Merkezi Hizmetleri konusunda bilgilendirme ve broşür dağıtımı gerçekleştirildi.
KAYNAK: İHA
Yorum yapın