Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 21 düzensiz göçmen ve 1 organizatör yakalandı.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, göçmen kaçakçılığı ile mücadele kapsamında, meydana gelen olayların önlenmesi, azaltılması ve suçluların yakalanması maksadıyla denetim ve keşif faaliyeti yapılarak daha önceden risk analizleri doğrultusunda tespit edilen yasadışı yollarla ülkeden çıkış yapılabilecek köy ve kıyı şeridi kontrol edildi.

Öte yandan İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca, Ayvalık ilçesinde 3 düzensiz göç olayına müdahale eden İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 13 Sudan, 3 Afganistan, 3 Filistin ve 2 Eritre uyruklu olmak üzere toplam 21 düzensiz göçmen ve 1 organizatör yakalandı.

Ayrıca Jandarma ekipleri tarafından; 1 otomobil, 2 şişme bot, 1 bot motoru, 1 taban tahtası, 4 pompa, 20 litre benzin, 2 gr kubar esrar maddesi ele geçirildi.

Adli makamlara sevk edilen organizatör hakkında adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verilirken olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

 

HABER: BUSE ASLAN