Jandarma ekipleri tarafından Burhaniye ilçesinde sahte zeytinyağı ve bal operasyonu gerçekleştirildi. Operasyonlarda yaklaşık 4 ton zeytinyağı ile 2 ton bal yakalandı.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı tarafından kişilerin sağlığını tehlikeye sokacak şekilde gıda maddesi üretme ve marka hakkında tecavüz suçuna yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde; Burhaniye ilçesinde ikamet eden şüphelinin piyasadan temin ettiği ucuz palm, soya vb. bitkisel yağların içerisine aroma ve endüstriyel boya katmak suretiyle kişilerin sağlığını tehlikeye sokacak şekilde gıda maddesi üretimi yaparak taklit ve tağşiş ürünleri piyasaya sürdüğü tespit edildi.

Jandarma ekipleri tarafından şüphelinin yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilmesi için 18 Eylül 2024 tarihinde Burhaniye İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ile birlikte 2 adrese operasyon düzenlendi.

Yapılan operasyonda jandarma ekipleri: piyasa değeri yaklaşık 2 milyon 500 bin lira olan sahte ve sağlığa zararlı 3 bin 879 litre zeytinyağı, bin 800 kilogram bal ve 3 litre kimyasal boya ele geçirdi.

HABER: BUSE ASLAN