Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca, drone ile havadan trafik denetimi yapıldı.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı can ve mal kayıplara neden olan trafik kazalarının engellenmesine yönelik kontrol, denetim ve bilgilendirme çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Ekipler bu kapsamda sorumluluk alanlarında havadan drone destekli yapılan trafik kontrolünde kurallara uymadığı tespit edilen sürücüler hakkında gerekli idari işlem yapıldı.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca, trafik yoğunluğunun yaşandığı güzergâhlarda ve trafik kazalarının yoğunlaştığı bölgelerde ve mahalle yollarında trafik düzeni ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak sürücülerin trafik, kural, yasaklama ve kısıtlamalarına uygun şekilde araç kullanmaya yöneltmek ve kaza sonucundan meydana gelen can kayıplarını en aza indirmek maksadıyla, Mart 2024 ayı içerisinde “Drone ile Havadan Trafik Denetimi” yapıldı.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarmasınca Drone ile 20 saat havadan trafik denetimi sonucunda 205 araç kontrol edildi.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Trafik Jandarma Timleri, Can ve mal kayıplarına neden olan trafik kazalarının engellenmesine yönelik kontrol ve denetim faaliyetleri aralıksız olarak devam ediyor.

HABER: SERMİN ASLAN