Jandarma ekipleri tarafından kaçakçılık ve organize suç olayına karıştığı tespit edilen 39 şüphelinin yakalanması için şüphelilerin ikamet adreslerine operasyonlar düzenlendi.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı tarafından kaçakçılık ve organize suç olaylarına yönelik yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Bu kapsamda ekipler tarafından 7 – 13 Nisan 2025 tarihleri arasında meydana gelen kaçakçılık ve organize suç olaylarına yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde; Altıeylül, Ayvalık, Bigadiç, Burhaniye, Edremit, Gönen, Havran, Karesi, İvrindi, Kepsut ve Sındırgı ilçelerinde meydana gelen 29 narkotik, kaçakçılık ve organize suç olayına karışan 39 şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Şüphelilerin ikamet adresleri ve eklentilerine yönelik yapılan operasyonlarda; 2 bin  168 adet sentetik uyuşturucu hap, bin 453 gram bonzai, 134 gram kubar esrar, 82 gram metamfetamin, 74 gram kokain, 30 gram skunk, 7 kök kenevir bitkisi, 3 gram kenevir tohumu, 2 adet iklimlendirme sistemi, 10 adet tarımsal ilaç, 2 adet hassas terazi, 13 adet uyuşturucu kullanma aparatı, 87 adet eski eser, 59 litre kaçak/sahte alkol, 3 adet av tüfeği, 11 adet dijital materyal ve 6 bin lira suçtan elde edildiği değerlendirilen gelir ele geçirildi.

Olaylara karışan 39 şüpheli ekipler tarafından yakalandı ve haklarında adli işlem başlatıldı.

HABER: SERMİN ASLAN