Jandarma, kış mevsiminin getirdiği zor koşullarda sokakta yaşayan hayvanları besledi.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı, kırsal alanlarda yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar için önemli bir destek olmaya devam ediyor. Özellikle soğuk hava şartlarının etkisiyle beslenme ihtiyacını karşılamakta güçlük çeken sokak hayvanlarına yardım eli uzatılıyor.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğü/Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, İlçe Jandarma Komutanlıklarına ait Asayiş ve Trafik ekipleri tarafından Balıkesir il genelinde kış mevsiminin getirmiş olduğu zor koşullarının günlük hayata olumsuz etkileri sonucu sokaklarda bulunan, barınma ve beslenme imkânı bulunmayan, sahipsiz ve güçten düşmüş, yiyecek ve içecek bulmakta güçlük çeken sokak hayvanlarını besledi. Uygulamada 1.209 köpek, 785 kedi olmak üzere toplamda 1.994 sokak hayvanı beslenildi.

Ayrıca Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürlüğü ve Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi, İlçe Jandarma Komutanlıklarına ait Asayiş ve Trafik ekipleri vatandaşları sokak hayvanlarına yapılacak kötü muamelelere karşı yapılması gereken hususlar ile ilgili bilgilendirdi.

HABER: SERMİN ASLAN