Jandarma ekipleri tarafından öğrencilerin güvenliği eğitim ve ulaşım sağlamasına yönelik yapılan çalışmalar kapsamında okul çevreleri ile servis araçları denetlendi.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Jandarma Trafik ve Asayiş timleri tarafından ilkokul, ortaokul, lise, üniversite ve öğrenci yurtlarının yakın çevrelerinde okulla ilişkisi bulunmayan şüpheli şahıslar ve bu yerlerin yakınında faaliyet gösteren umuma açık alanlarda çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik çalışmalar sürdürülüyor.

Bölgede güvenlik önlemleri alan ekipler, ayrıca servis sürücülerinin dikkat ve hassasiyetini en üst düzeyde tutmasını sağlayarak yakalanma risk duygusunun arttırılması ile servis araçlarının karşılaşabileceği trafik kazalarını önlemek ve kaza sonucunda meydana gelen can kayıplarını en aza indirmek maksadıyla servis araçlarını da denetliyor.

Bu kapsamda 16 – 20 Eylül 2024 tarihleri arasında Çocuk ve Gençlerin Korunmasına Yönelik Okul Çevreleri ile Servis Araçlarının Denetimi’’ faaliyeti gerçekleştirildi.

Yapılan denetimler sonucunda okul bölgesi civarında bulunan bin 12 umuma açık yer, 10 bin 566 şahıs ve 406 araç kontrol edildi. 206 okul çevresinde 941 devriye faaliyeti gerçekleştirildi ve ekipler tarafından herhangi bir suç ile suç unsuruna rastlanılmadı.

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamalarda “Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması ile suçların azaltılması, okul çağındaki çocuklarımızın güven içerisinde eğitimlerine devam etmesine yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edilmektedir” ifadelerine yer verildi.

HABER: BUSE ASLAN