1. Haberler
  2. Asayiş
  3. JANDARMA EKİPLERİNDEN TARİHİ ESER OPERASYONU

JANDARMA EKİPLERİNDEN TARİHİ ESER OPERASYONU

Eskişehir’de tarihi eser niteliğindeki 46 parça eşyayı satmak için müşteri arayan şahıs, jandarma ekiplerince yakalandı.

featured

Eskişehir’de tarihi eser niteliğindeki 46 parça eşyayı satmak için müşteri arayan şahıs, jandarma ekiplerince yakalandı.
Edinilen bilgilere göre, İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince, elindeki tarihi eserleri satmak için müşteri aradığı tespit edilen şahsın yakalanması amacıyla Tepebaşı İlçesi’nde çalışma başlatıldı. Çalışmalar neticesinde şüpheli şahıs satış yapmak isterken suçüstü yakalandı. Yapılan aramalarda ise Roma ve Bizans dönemlerine ait olduğu değerlendirilen 25 adet sikke ve 21 adet obje ele geçirildi.
Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla şüpheli şahıs hakkında ‘Kültür ve Tabiat Varlığı Koruma Kanuna Muhalefet’ suçundan adli işlem başlatıldı.

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.