Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca "Huzurlu Sokaklar ve Narkotik Suçları Uygulaması" yapıldı.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerce Balıkesir genelinde yapılan "Huzurlu Sokaklar ve Narkotik Suçları Uygulamasında’ 118 ekip, 369 personel görev aldı.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığınca, genel asayişin ve kamu düzeninin sağlanması, suç işleme amacındaki şahısların caydırılması, aranan şahısların, araçların yakalanması, varsa suç delillerinin ele geçirilmesi, mevcut huzur ve güven ortamının devamının sağlanması maksadıyla 21 Şubat 2024 tarihin Balıkesir il genelinde ‘Huzurlu Sokaklar ve Narkotik Suçlar Uygulaması” yapıldı.

3 Narkotik tespit köpeğin de katıldığı uygulamalarda aranan 7 kişi yakalanırken, 3 bin 862 şahıs 669 araç sorgulaması yapıldı. Uygulamada 42 araca toplam 84.285 TL idari para cezası uygulanırken 11 araç trafikten men edildi. Ayrıca uygulama sonucu 1 gram kubar esrar, 2 adet tabanca, 2 adet av tüfeği, 213 adet tabanca fişeği, 4 adet tabanca şarjörü ve 1 adet kesici alet ele geçirildi.

Emniyet, asayiş ve kamu düzeninin sağlanması ile suçların azaltılması, önlenmesi ve suçluların yakalanmasına yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edileceği açıklandı.

HABER: SERMİN ASLAN