Polis ekipleri tarafından uyuşturucu madde ticareti satan şüphelilere yönelik yapılan şafak operasyonunda 51 şüpheli yakalandı.

Balıkesir’de uyuşturucu madde imal ve ticaretini önlemeye yönelik yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Son olarak Edremit ve Burhaniye Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce uyuşturucu madde ticareti yapan şahıslara yönelik operasyonlar gerçekleştirildi.

Yaklaşık 3 ay süren çalışmalarda internet tabanlı haberleşme platformları üzerinden, mahalle ve ara sokaklarda uyuşturucu madde satışı yaptığı tespit edilen 52 şüphelinin yakalanması için Balıkesir, İstanbul ve Bursa illerindeki 44 ayrı adrese 17 Eylül 2024 günü saat 06.00’da eş zamanlı olarak şafak operasyonu gerçekleştirildi.

Operasyonlara 300 personel, 90 ekip, 14 14 Narkotik Dedektör Köpeği ve idarecisi, 8 Özel Harekat Unsuru, 2 Çevik Kuvvet Timi, 7 Motosikletli Polis Timi, 1 helikopter ve 3 İHA katıldı.

Gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda 51 şahıs, uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapmak suçundan yakalanarak gözaltına alındı.

Ayrıca operasyonlarda yapılan aramalarda: 57 gram esrar maddesi, 1.41 gram metamfetamin, 1.10 gram kenevir tohumu, 43 adet sentetik ecza hap, 8 adet uyuşturucu ecstacy hap, 4 adet ruhsatsız tabanca, 4 adet tüfek, 103 adet tabanca fişeği, 1 adet uyuşturucu madde öğütücü ile uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 17 bin 565 lira ve 300 Euro ele geçirildi.

HABER: BUSE ASLAN