Balıkesir’de İl Emniyet Müdürü Hasan Yiğit koordinesindeki polis ekipleri il genelinde huzuru tesis etmek için yoğun çaba sarf ediyor. Son yapılan asayiş ve trafik huzur uygulamasında çeşitli suçlardan aranan 7 zanlı yakalandı.

Balıkesir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler il genelinde ‘Asayiş ve Trafik Huzur’ denetimi yaptı. Dün 21.30-23.00 saatleri arasında yapılan denetimlerde umuma açık istirahat ve eğlence yerleri yanı sıra trafik denetimleri yapıldı. Toplam 104 ekip ve 418 personelin katıldığı denetimlerde araçlar ve mekanlar didik didik arandı.

Huzur uygulamaları kapsamında 1975 kişiye GBT sorgulaması yapıldı ve çeşitli suçlardan aranan 7 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Ayrıca yapılan aramalarda 1 şahıstan 12 adet sentetik ecza maddesi, 2 şahıstan 2 adet ruhsatsız tabanca ve 9 adet fişek, 1 şahıstan 2 adet bıçak, 1 şahıstan ise 1 adet kurusıkı tabanca ve 4 adet fişek ele geçirildi. Şahıslar hakkında adli ve idari işlem başlatıldı.

   Denetimlerde ruhsatsız bir iş yerine de idari para cezası kesildi.

Öte yandan yapılan trafik denetimlerinde ise toplam 1045 araç denetlenirken, 119 araç sürücüsüne toplam 502.149 TL idari para cezası uygulandı ve 23 araç trafikten men edildi.

 

HABER: İLKAN TOPRAK