Balıkesir’de gerçekleştirilen asayiş uygulamasında, üzerlerinden silah ve uyuşturucu çıkan 3 şüpheli ile farklı suçlardan aranan şüpheliden 15'i yakalandı.

Balıkesir’de İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı 98 ekip ve 385 personelin katıldığı asayiş ve trafik huzur uygulaması gerçekleştirildi.

Asayiş ile kamu düzeninin sağlanması, suç veya kabahatin işlenmesinin önlenmesi, şüpheliler ile aranan şahısların yakalanması ve suç unsurlarının ele geçirilmesine yönelik il genelinde yapılan uygulamalarda ayrıca 428 umuma açık yer, park, bahçe, meydan, alan, metruk yerler denetlenerek kontrol edildi. Denetimlerde biri alkollü diğer dernek lokaline muhtelif suçlardan idari işlem yapıldı.

Uygulamalarda 2 bin 631 şahıs sorgulanırken, üzerlerinden silah ve uyuşturucu çıkan 3 şüpheli ile farklı suçlardan aranan şüpheliden 15'i yakalanarak gözaltına alındı. 

Yapılan aramalarda 1.94 gr metamfetamin, 19.92 gr esrar maddesi, 1 adet kurusıkı tabanca, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 şahıstan 1 adet yivsiz av tüfeği ele geçirildi.

Öte yandan yapılan trafik denetimlerinde ise 840 araç denetlenirken, 150 araç sürücüsüne idari para cezası kesildi ve 20 araç trafikten men edildi.

HABER: UĞUR YAZICI