Bianet'in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği rapora göre; Balıkesir’de Ağustos ayında 2 kadın hayattan koparıldı. Ülke genelinde ise erkekler Ağustos’ta en az 27 kadını ve altı çocuğu öldürdü.

Bianet'in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre; erkekler Ağustos’ta en az 27 kadını ve altı çocuğu öldürdü. Ağustos’ta en az 13 kadının ölümü basına şüpheli olarak yansıdı. Bu yılın ilk sekiz ayında ise 245 kadını hayattan koparıldı.

Geçen yılın aynı ayına göre ölüm sayılarında ise düşüş gözlenmekte. 2023 yılında Ağustos ayında 31 kadın öldürülürken, bu yıl sayı 27 oldu.

Ayrıca en az dört kadın koruma kararına rağmen öldürdü.

Hazırlanan rapora göre erkekler, en az 63 kadına şiddet uyguladı, en az 12 kız ve oğlan çocuğunu istismar etti, yedi kadını taciz etti, 36 kadın ise seks işçiliğine zorladı.

Öte yandan 14 kadını barışmak istemediği veya ayrılmak istediği için öldürüldü. Bir kadını doğum gününe gitmek istediği için öldürülürken, bir kadını arazisini istediği için öldürüldü. İki kadın kıskançlık sebebiyle öldürülürken, erkeklerin dokuz kadını öldürme bahanesi basına yansımadı.

 

ERKEKLERİN KADINLARI ÖLDÜRDÜĞÜ İLLER

Adana (1), Afyon (1), Ankara (1), Antalya (1), Aydın (1), Balıkesir (2), Eskişehir (1), Giresun (1), Kocaeli (1), Konya (2), Malatya (1), Mersin (2), Muğla (1), Samsun (1), Siirt (1), Tekirdağ (2), Urfa (1), Zonguldak (1), İstanbul (3), İzmir (2)

 

HABER: HABER MERKEZİ