1. Haberler
  2. Asayiş
  3. ABD’DEN İSRAİL’E ASKERİ MÜHİMMAT VE SAVAŞ UÇAĞI YARDIMI

ABD’DEN İSRAİL’E ASKERİ MÜHİMMAT VE SAVAŞ UÇAĞI YARDIMI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Washington Post gazetesinin haberine göre, ABD, İsrail’e milyarlarca dolar değerinde askeri mühimmat ve savaş uçağı transferine izin verdi.
İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında en büyük desteği aldığı ABD’den yeni bir yardım daha geldi. Washington Post gazetesinin haberine göre, İsrail’in bölgenin güneyindeki Refah kentine düzenlemesi beklenen operasyona ilişkin endişelerini açıkça dile getiren ABD, Tel Aviv’e yapılacak milyarlarca dolar değerinde askeri mühimmat ve savaş uçağı transferine izin verdi.
Gazetenin ABD Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı yetkililerine dayandırdığı haberinde, yeni silah paketinin bin 800 adet MK-84 bombası ve 500 adet MK-82 bombasının yanı sıra 2008 yılında Kongre tarafından daha büyük bir paketin parçası olarak onaylanan 25 adet F-35’i içerdiği belirtildi. Washington Post’a konuşan ve ismi açıklanmayan Beyaz Saray yetkilisi, ‘İsrail’in kendini savunma hakkını desteklemeye devam ettik’ ifadelerini kullandı.
ABD, uzun süredir müttefiki olan İsrail’e yıllık 3,8 milyar dolar askeri yardım yaparken, İsrail geçtiğimiz Temmuz ayında 25 adetlik 3’üncü F-35 filosunu talep etmişti. Yeni gönderilecek filo teslim edildiğinde toplam filo büyüklüğü 75’e ulaşacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
ABD’DEN İSRAİL’E ASKERİ MÜHİMMAT VE SAVAŞ UÇAĞI YARDIMI
Yorum Yap

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!