Trafik polisleri tarafından Balıkesir’de yük ve yolcu taşıyan araçlara yönelik yapılan denetimlerde kural ihlali yaptığı tespit edilen sürücü ve araçlara 619 bin lira cezai işlem uygulandı.

Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yağmurlu ve sisli hava durumlarının artmasıyla birlikte şehirlerarası yollarda yük ve yolcu taşımacılığı yapan sürücülere yönelik olarak 1 – 7 Aralık 2023 tarihlerinde denetimler gerçekleştirildi.

İl genelinde yapılan denetimlerde ekipler; yük taşımacılığı yapan 3 bin 473 şoförü denetledi. Trafik kural ihlali yaptığını tespit ettiği 302 araç sürücüsü ve sahibine de toplamda 516 bin 427 lira tutarında idari para cezası uyguladı.

Uygulamalar esnasında yolcu taşımacılığı yapan 667 aracı da inceleyen ekipler; trafik kural ihlali yaptığını tespit ettiği 72 araç sürücüsüne ve sahibine 102 bin 871 lira tutarında idari para cezası uyguladı.

Günlük araç kullanma sürelerini ihlal etmek amacıyla başkasına ait sürücü kartlarını usulsüz olarak kullandığı tespit edilen 8 adet sürücü kartı da ekipler tarafından daimi olarak iptal edildi.

Haber Merkezi