1. Haberler
  2. Spor
  3. FUTBOL MAÇI 86 YIL SONRA YENİDEN DOSTLUK KÖPRÜSÜ KURDU

FUTBOL MAÇI 86 YIL SONRA YENİDEN DOSTLUK KÖPRÜSÜ KURDU

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Midilli ile Ayvalık’ın köklü futbol takımları Aetos Loutra ile Ayvalık Gücü arasında 28 Aralık 2024 tarihinde oynanan futbol maçının ardından açıklamalarda bulunan Yunanistan’ın Midilli ve Kuzey Ege Adaları Valisi Konstantinos Moutzouris bu tür organizasyonlarla, iki halk arasında karşılıklı dostluk ve güvenin gelişmesine katkı sağlayacak kültürel etkinliklere ait girişimleri memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. Toplantıyı koordine eden ve girişimde bulunan; Palesvian Spor Müzesi kurucusu George Ambelikiotis, Midilli Adası’nın tecrübeli futbolcuları Lakis Megas ve toplantının ateşli destekçisi olarak nitelediği Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ile Ayvalıkgücü Belediyespor Kulüp Başkanı Mehmet Babayiğit’i tebrik eden  Vali Moutzouriz, Ayvalıkgücü’nün 1930 yılında Palesviakos Futbol takımıyla karşılaştıktan sonra bu süreçte kırmızı-beyazlı takımla Midilli futbol takımlarının resmi olarak karşılaşma yapamadıklarını hatırlatarak, 86 yıl sonra ilk kez gerçekleşen bu maçların sürekli hale gelmesini temenni ettiklerini dile getirdi.

Yunanistan’ın Midilli ve Kuzey Ege Valiliği Meclis Vekili Georges Simos’a da teşekkür eden Vali Moutzouris; Türk halkının Simos’u, 6 Şubat’ta Malatya ve Kahraman Maraş merkezli depremlerde Yunanistan’da toplanıp, Midilli Adası üzerinden Ayvalık Limanı’na gelen yardımların koordinasyonu sırasında gerçekleştirdiği önemli çalışmalardan tanıdığını da sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
FUTBOL MAÇI 86 YIL SONRA YENİDEN DOSTLUK KÖPRÜSÜ KURDU
Yorum Yap

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!