Altıeylül Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı önceki gün Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı başkanlığında yapıldı. Birçok önemli konunun görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısında ilçedeki binaların altında bulunan ticarethanelerin denetlenmesi konusunda bir komisyon kurulmasına karar verildi.
DENETLEMELER SIKILAŞIYOR
Buna göre Başkanlık oluruyla 2 mühendis, 3 tekniker ve 2 zabıtadan oluşacak “Yapı Denetim ve Tespit Komisyonu” kurulması kararlaştırıldı. Kurulacak olan komisyon Altıeylül sınırları içerisinde binaların güvenliği ve zafiyet oluşturabilecek durumların tespiti için özellikle zemin katı ticaret alanı olarak kullanılan yapılarda asma katların ruhsat dışı kullanımlarının ve kolon kesimleri gibi benzeri durumların tespiti ve önlenmesi adına çalışmalarına hızla başlayacak.
YARALARI BİRLİKTE SARACAĞIZ
Öte yandan mecliste konuşan Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, depremin yaşandığı 6 Şubat tarihinden bu yana yapılan çalışmalar ve bundan sonra yapılacaklar ile ilgili meclis üyelerine bilgiler verdi. Şimdiye kadar Altıeylül’den deprem bölgesine 110 tırdan fazla yardım malzemesinin gönderildiğini söyleyen Başkan Avcı: “Bizler hepimiz, bütün Altıeylül, bütün Balıkesir 7’den 70’e depremzede kardeşlerimize yardım elini uzattı. Buradan elinde avucunda ne varsa göndererek nasıl bir ve beraber olunacağını gösteren her bir kardeşime kırsalından merkezine herkese yürekten teşekkür ediyorum” dedi.









