1. Haberler
  2. Çevre
  3. PAZARCIK’TAKİ SAAT KULESİ 19 AYDIR 4.17’Yİ GÖSTERİYOR

PAZARCIK’TAKİ SAAT KULESİ 19 AYDIR 4.17’Yİ GÖSTERİYOR

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat depremi sırasında 4.

featured

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 6 Şubat depremi sırasında 4.17’de duran saat, depremden bu yana aynı saat ve dakikayı gösteriyor.
Pazarcık ilçesindeki saat kulesi 6 Şubat depreminde 4.17’de durdu. Zamanın durduğu bu an görevliler tarafından hiç değiştirilmedi. Saat kulesi bu nedenle depremin de simgesi oldu. Saat kulesindeki 4 farklı yöne bakan saatler 19 aydır 4.17’yi gösteriyor.
‘Bir hatıra olarak kalıyor’
Depremzede Mehmet Yılmaz, ‘Deprem bir facia idi ve deprem günü saatler 4.17’yi gösterdiğinde bu saatimiz de o saatte durmuştu. Onun için üzüntülüyüz bir hatıra olarak kalıyor depremi unutmuyoruz ve gelecek nesiller için ibret olarak duruyor’ dedi.

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Sohbet Et

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.