1. Haberler
  2. Bilim ve Teknoloji
  3. ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI URALOĞLU: ‘TÜRKSAT 6A’NIN 2. ATEŞLEME SÜRECİ BAŞLADI’

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI URALOĞLU: ‘TÜRKSAT 6A’NIN 2. ATEŞLEME SÜRECİ BAŞLADI’

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 'Yer sabit yörüngede görev alan ilk yerli ve milli uydumuz Türksat 6A’nın bugün akşam Türkiye saatiyle 20.

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ‘Yer sabit yörüngede görev alan ilk yerli ve milli uydumuz Türksat 6A’nın bugün akşam Türkiye saatiyle 20.00 civarında 2. ateşleme süreci başladı’ dedi.
Bakan Uraloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, yer sabit yörüngede görev alan Türksat 6A’nın 2. ateşleme sürecinin başladığını bildirdi. Türksat 6A’nın aşama aşama yörüngesine doğru ilerlediğini ifade eden Uraloğlu, ‘Haberleşme uydumuzun fırlatmadan sonra test yörüngesine ulaşması için kimyasal itki sistemiyle 5 adet ateşleme yapması gerekiyordu. Yörünge düzeltme ve 35 bin 786 kilometre uzaklıktaki yer sabit yörüngesine varması için planlanan bu ateşlemelerden ilkini 10 Temmuz günü gerçekleştirmiştik. İkinci ateşleme tam 69 dakika sürecek ve bu kısım tamamlanacak. Sabırsızlıkla yörüngesinde hizmete başlayacağı anı bekliyoruz’ ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI URALOĞLU: ‘TÜRKSAT 6A’NIN 2. ATEŞLEME SÜRECİ BAŞLADI’
+ - 0

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!