1. Haberler
  2. Eğitim
  3. BANÜ’DE OSMANLI TARİHİ ELE ALINDI

BANÜ’DE OSMANLI TARİHİ ELE ALINDI

“Türkiye Yüzyılının Başında” seminer serisi kapsamında, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi (BANÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi tarafından “İstanbul’un Fethi Sonrasında Osmanlının Dünya Siyaseti” konulu konferans gerçekleşti.

featured
0
Paylaş

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesinde (BANÜ) “İstanbul’un Fethi Sonrasında Osmanlının Dünya Siyaseti” konulu konferans İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi koordinesinde gerçekleşti. Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa akademik ve idari personellerin yanında öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekai Mete, “İstanbul’un Fethi Sonrasında Osmanlının Dünya Siyaseti” adlı sunumunu gerçekleştirdi. Prof. Dr. Zekai Mete sunumu esnasında, İstanbul’un fethi öncesi Anadolu topraklarının durumu hakkında bilgilerini paylaştı. Türk ve dünya tarihinin önemli kırılma noktalarından biri olan İstanbul’un fethinin ardından imparatorluğun dünya siyasetindeki rolünü ele alan Prof. Dr. Zekai Mete, tarihsel bağlam içerisinde İstanbul’un fethinin önemini vurgulayarak, Osmanlı İmparatorluğu’nun fetih sonrası dünya siyasetindeki yerini detaylı bir şekilde dinleyicilere açıkladı.

Konferans, BANÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz’un İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekai Mete’ye teşekkür belgesi takdimlerinin ardından sona erdi.

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!