Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi’nde ilk kez sistektomi ameliyatı gerçekleştirildi
Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi’nde mesanenin cerrahi olarak alınması işlemi olan sistektomi ameliyatı; Op. Dr. Mehmet Sinay Ünver, Op. Dr. Sezer Çizmeci ve Öğr. Gör. Dr. Ali İmran Küçük tarafından ilk kez başarıyla gerçekleştirilmiştir.
Balıkesir’i ve çevre illeri yakından ilgilendiren bu önemli gelişme ile ilgili olarak Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi’nin yönetimi şu ifadelere yer verdi: “Hastamıza geçmiş olsun dileklerimizi sunar, sürece emek veren değerli hekimlerimiz başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür ederiz.
Balıkesir İl Sağlık Müdürlüğü olarak, vatandaşlarımızın sağlığı için en ileri teknikler ve yüksek standartlarda sağlık hizmeti sunmaya kararlılıkla devam ediyoruz.
Sistektomi; özellikle mesane kanseri ve bazı ciddi mesane hastalıklarının tedavisinde hayati önem taşıyan bir cerrahi yöntemdir. Tam sistektomide mesane tamamen çıkarılırken, kısmi sistektomide yalnızca hastalıklı bölge alınmaktadır. Bu kritik işlem, kanserli dokunun yayılımını önlemek ve hastaların yaşam kalitesini artırmak açısından büyük önem arz etmektedir.”
