İYİ Parti Karesi İlçe Başkanı Cahit Can Tekin, Balıkesir’de üniversite öğrencilerinin yurt ve kira sorunlarıyla mücadele ettiğini, ekonomik baskılar altında eğitim mücadelesi verdiklerini söyledi.
İYİ Parti Karesi İlçe Başkanı Cahit Can Tekin, Balıkesir’in bir öğrenci kenti olmasına rağmen üniversite öğrencilerinin ciddi ekonomik ve barınma sorunlarıyla karşı karşıya olduğunu ifade etti.
Tekin, Balıkesir Üniversitesi öğrencilerinin giderek ağırlaşan koşullar nedeniyle temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığını belirterek, “Balıkesir büyük bir üniversite kenti. Merkezde eğitim fakültemiz, şehir dışında Çağış kampüsümüz var. Ancak barınma sorunu hâlâ çözülebilmiş değil. Aileler çocuklarını okutmakta zorlanıyor, öğrenciler ise geçim mücadelesi veriyor” dedi.
Öğrencilerin yaşadığı sorunların artık münferit değil, sistematik hale geldiğini vurgulayan Tekin, yurt kapasitesinin yetersiz olduğunu ve kiraların fahiş seviyelerde bulunduğunu söyledi. “Birçok öğrenci barınma sorunu nedeniyle eğitimini yarıda bırakma riskiyle karşı karşıya. Devletin öğrenciyi sadece istatistikte değil, yaşam koşullarında da görmesi gerekiyor” diye konuştu.
Gençlerin ekonomik baskılar nedeniyle geleceğe dair umutlarını kaybettiğini de ifade eden Tekin, “Üniversite okumanın maliyeti her geçen gün artıyor. Barınma, ulaşım ve gıda giderleri öğrenciler için büyük bir yük. Biz İYİ Parti olarak gençlerin sesini duyurmakta kararlıyız. Çünkü geleceğimizi kaybediyoruz” dedi.
Cahit Can Tekin açıklamasını, “Öğrencilere yapılacak her destek, Türkiye’nin geleceğine yapılacak en büyük yatırımdır. Barınma ve yaşam koşulları iyileştirilmeden eğitimde fırsat eşitliğinden söz edilemez. Balıkesir’deki her gencin yanında olacağız” sözleriyle tamamladı.
