Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın, yeni Trabzon Havalimanı projesi üzerinden mevcut yatırımların verimsizliğine dikkat çekti: “Yeni projelerle övünmek yerine, atıl yatırımları işler hale getirelim.”
Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın, Trabzon’a deniz dolgusu üzerine yeni havalimanı yapılacağı haberleri üzerinden Türkiye’nin yatırım planlamasını eleştirdi. Dalgın, mevcut altyapı yatırımlarının verimli kullanılmadığını ve önceliklerin doğru belirlenmediğini söyledi.
Trabzon’a deniz dolgusu üzerine yeni bir havalimanı yapılacağı yönündeki haberler, Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın’ın tepkisini çekti. Dalgın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye’nin mevcut altyapı yatırımlarının etkin şekilde kullanılmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı: “Hayırlı olsun, hiç tarifeli uçak inmeyen Balıkesir Havalimanı’na, Ankara’ya tek tük sefer olan Edremit Havalimanı’na, demiryolu bir türlü gelmeyen Bursa’ya da bir el atsanız?”
Milletvekili Dalgın’ın paylaşımı, yapılmış olmasına rağmen atıl durumda kalan altyapı yatırımları ile yıllardır tamamlanamayan ulaşım projeleri arasındaki çelişkiye dikkat çekti.
Milletvekili Dalgın, Türkiye’nin kalkınma hedefleri açısından kaynakların verimli kullanılmasının ve yatırım önceliklerinin gerçek ihtiyaçlara göre belirlenmesinin önemine vurgu yaptı.
Balıkesir Milletvekili Dalgın, “Yeni projelerle övünmek yerine, mevcut yatırımların neden atıl durumda olduğunu sorgulamalıyız. Gerçek başarı, temeli sağlam, sürdürülebilir ve halkın hayatına dokunan yatırımlardır” dedi.
Balıkesir Merkez Havalimanı’na uzun süredir tarifeli uçuş yapılmadığını, Edremit Havalimanı’nda ise sadece sınırlı seferlerin gerçekleştirildiğini hatırlatan Milletvekili Dalgın, Bursa’nın da hâlâ demiryolu bağlantısına kavuşamamasının Türkiye’nin altyapı planlamasındaki eksiklikleri gösterdiğini söyledi.