Jandarma ekipleri tarafından 2 şüphelinin insan sağlığını tehlikeye sokacak şekilde gıda maddesi üretimi yaptığı tespit edildi. Yapılan çalışmalar neticesinde şüphelilere yönelik düzenlenen operasyonda 19 bin 500 litre sahte zeytinyağı ele geçirildi.

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı tarafından kişilerin sağlığını tehlikeye sokacak şekilde gıda maddesi üretme ve marka hakkında tecavüz suçuna yönelik yapılan istihbari çalışmalar neticesinde; Edremit ilçesinde 2 şüphelinin piyasadan temin ettikleri ucuz palm, soya vb. bitkisel yağların içerisine aroma ve endüstriyel boya katmak suretiyle insan sağlığını tehlikeye sokacak şekilde gıda maddesi üretimi yaparak piyasaya sürdükleri tespit edildi.

Şüphelilerin ve suç unsurlarının yakalanması için ekipler tarafından 2 adres ve 2 araca 16 Eylül 2024 tarihinde Edremit İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince müşterek gerçekleştirilen operasyonda piyasa değeri yaklaşık 7 milyon 800 bin lira olan sahte ve zağlığa zararlı 19 bin 500 litre zeytinyağı ve 100 kilogram bal ele geçirildi.

Olayla ilgili 2 şüpheli yakalandı.

HABER: BUSE ASLAN