Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) yönetim kurulu üyeleri AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hamza Dağ ve Belgin Uygur’u AK Parti Genel Merkezindeki makamlarında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Dağ; medyada dezenformasyona neden olan gazete ve internet siteleri ile mücadelenin artacağına dikkat çekti.

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti (BGC) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Demir, beraberinde yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Başkent Ankara’da bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. İlk olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ’ı ve ardından sırasıyla AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Belgin Uygur, AK Parti Balıkesir Milletvekili Mustafa Canbey, CHP Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin’i parti genel merkezlerindeki makamlarında ziyaret ettiler.

Yapılan ziyaretlerde mesleki konular görüşülürken, medya alanındaki itibar kaybının önlenmesi noktasındaki görüş alışverişinde bulunuldu.

BGC Başkanı Demir, özellikle yerel medyanın desteklenmesi konusundaki taleplerini dile getirirken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, gazetecilik mesleğini çıkar amaçlı kullananların engellenmesi noktasında hem parti hem merkezi hükümet hem de yerel yöneticiler olarak yakın gelecekte önemli adımlar atacaklarını söyledi.

Dağ, bu noktada yerel yönetimlere düşen görevlere dikkat çekerek iyi ile kötü, çirkin ile güzel arasındaki ayrımın medyada net bir şekilde yapılmasını sağlayacaklarının altını çizdi.

Öte yandan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanı Belgin Uygur’da benzer sözlerle seçim öncesi ve sonrası dezenformasyon ile mücadelelerinin süreceğini söyledi. Uygur; “Hakikatin algı operasyonlarıyla değersizleştirilmesine, gerçeklerin üstünün yalanlarla örtülmesine kesinlikle izin vermeyeceğiz. Bu hedef doğrultusunda şimdiye kadar tarihi önemde birçok adım attık. Atmaya da devam edeceğiz” dedi.

Uygur, ayrıca işini layıkıyla yapan amacı kamuoyunu doğru bilgilendirmek olan basın kuruluşlarına olan desteklerin artması yönünde çalışmalar yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Ziyaretlerde BGC yönetim kurulu üyeleri Hilmi Aykut Konya, Cengiz Güneş, Miraç Kaya, Doğan Alpaslan ziyarette hazır bulundu.

HABER: HABER MERKEZİ