Adalet Bakanı Tunç’tan Balıkesir’de CHP’ye “Yalan Üretim Merkezi” Eleştirisi: “Biz Eser Siyasetine Kesintisiz Devam Edeceğiz”

bakan yılmaz (1)

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Balıkesir’de yaptığı açıklamalarda Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) sert sözlerle eleştirerek genel merkezlerini “bir yalan üretim merkezi” ve “dezenformasyon fabrikası” olmakla suçladı. Bakan Tunç, hükümetin ise “eser siyasetine” ve “milletimize hizmet siyasetine kesintisiz devam edeceğini” vurguladı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, bugün “Türkiye Yüzyılı Buluşmaları” programı kapsamında Balıkesir’e geldi.  Balıkesir Öğretmenevinde düzenlenen basın toplantısında gündemi değerlendiren Bakan Tunç, Balıkesir’e yapılacak yatırımlar hakkında da detaylı bilgiler sundu. Bakan Tunç, il merkezine 35 bin metrekarelik yeni adalet sarayının inşa edileceği müjdesini verdi.

Toplantının açılışında “Darbeci anayasanın artık geride bırakıldığı, demokratik, sivil, yeni bir anayasa ile yolumuza devam etmek bizim hedeflerimizden birisi” diyen Bakan Tunç, “Demokratik sivil bir anayasa yapmak boynumuzun borcu dedi.

Balıkesir’den “Cumhuriyet Halk Partisi’ni (CHP) de eleştiren Bakan Tunç; CHP genel merkezini “bir yalan üretim merkezi” ve “dezenformasyon fabrikası” olmakla suçladı. Bakan Tunç, hükümetin ise “eser siyasetine” ve “milletimize hizmet siyasetine kesintisiz devam edeceğini” vurguladı.

BALIKESİR’E SON 23 YILDA MİLYARLARCA LİRALIK YATIRIM

Bakan Tunç, Balıkesir’in son 23 yılda çok önemli ve büyük eserlere kavuştuğunu belirterek, geçmişteki tek yollardan, İstanbul’dan Altınoluk’a 8 saatte varılan dönemlerden bugünlere gelindiğini, genç nesillerin bu dönüşümü okuyarak ve büyüklerinden dinleyerek göreceklerini ifade etti.

Bakan Tunç, Adalet Bakanlığı olarak da Balıkesir’e önemli yatırımlar gerçekleştirdiklerini ifade etti. Bakanlık döneminde yapılan adliye binaları arasında Balıkesir Adalet Binası’nın 17.500 metre karede bulunduğunu kaydetti, ancak Balıkesir’in şimdi daha büyük bir adalet sarayına ihtiyacı olduğunu ekledi. Ayrıca Bandırma (2003), Gömeç (2006), Susurluk (2007), Edremit (2007) ve Dursunbey (2008) adliye binalarının da hizmete açıldığını, Gönen adalet binasının tamamlandığını bildirdi.

 

YENİ PROJELER

Adalet Bakanlığı’nın Balıkesir’deki gelecek projeleri ise şöyle sıralandı:

  • Burhaniye Adalet Binası: İnşaatı devam etmekte olup, 2026 yazına kadar hizmete açılması hedefleniyor.
  • Marmara Adalet Binası: Ekim ayında ihalesi yapılacak ve 2026 yatırım programına teklif edilecek.
  • Yeni Balıkesir Adalet Binası: Mevcut ihtiyacı karşılamak üzere 35.315 metre kare büyüklüğünde yeni bir adalet binası kazandırılması planlanıyor. Proje çalışmaları devam ediyor ve bakanlıkta bu konuda ısrarlı bir çalışma yürütülüyor.
  • Yeni Bandırma Adalet Binası: 30.560 metre kare kapalı alana sahip olması teklif ediliyor.
  • Erdek ve İvrindi Adalet Binaları: Etüt proje aşamasında teklif edildi.
  • Bandırma Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Binası: Yatırım programına teklif edildi.
  • Bigadiç, Kepsut ve Manyas Adalet Binaları: İçişleri Bakanlığı ile ortak projeler kapsamında hükümet konakları içerisinde yer alacak; bu projelerin bir kısmının inşaatı devam ediyor.
  • Adliye Personeli Konutları: Adliye personeli için Balıkesir’e yakın zamanda 148 adet konut kazandırıldı.

Öte yandan Bakan Tunç, yatırımların tamamlanmasıyla birlikte Balıkesir’in yargı altyapısının güçleneceğini ve adalet hizmetlerinin çok daha verimli sunulacağını kaydetti.

Exit mobile version