Birinin yüzene bakan yok diğeri peynir ekmek gibi satıyor

2

İkinci el otomobillerdeki fiyat yükselişinin ardından sıfır otomobillere uygulanan indirim ve ödeme kolaylığı gibi kampanyalar sonrası, sıfır otomobiller peynir ekmek gibi satılmaya başladı.

 Ülkemizde adeta bir altın, hisse senedi gibi yatırım aracı olarak görünen ve fiyatları sürekli değişen ikinci el otomobil piyasası; sıfır otomobillerin banttan inmesi ve artan kampanyalarla birlikte ikinci ele olan rağbet bitti.

Akkaş Otomobil’de 2.El Satış Danışmanı Erol Okçelik, bayilerin sıfır otomobillere uyguladığı fiyat indirimleri ve ödeme kolaylığı gibi kampanyalar yaparken, sıfır otomobillerin peynir ekmek gibi sattığını söyledi.

Otomobil piyasasını değerlendiren Okçelik; “İkinci el piyasasında bir duraklama söz konusu, işler oldukça düştü. Bunun da sebebi sıfırı otomobillere normalde yılsonu gelen kampanyalar, erken gelmeye başladı. Şu anda sıfır bir otomobil almak isteyen bir kişi, bayiye gittiğinde liste fiyatından çok daha düşük fiyatlara otomobil sahibi olabiliyor.”

 

İkinci el otomobil almaya geliyorlar sıfır otomobil sahibi oluyorlar

İkinci el otomobil almaya gelen müşterilerin, uygulanan kampanyaları gördükten sonra 200 bin lira gibi cüzi miktarlar ödeyerek sıfır otomobil sahibi olduğuna dikkat çeken Okçelik: “1 milyon lira bütçe ile ikinci el otomobil almaya gelen bir müşteri, 200 bin lira daha cüzi rakamlarla sıfır otomobil sahibi olabiliyor. Bu sebeple de sıfır otomobil satışları çok güzel ilerliyor. Herhangi bir duraklama da olmadı” dedi.

Kredi ve araç takas imkanları, satışları hızlandırdı

Öte yandan sıfır otomobillere olan talebin artmasında araç takas imkanı ve uygun faizli kredilerin etkili olduğunu da sözlerine ekleyen Okçelik: “Sıfır otomobillerde bu kadar yoğunluğun olmasının bir sebebi de; kredi imkanlarının olması. Yani bugün ikinci el otomobil parasına sıfır otomobil alınabiliyor. Araç takas imkanı da olduğu için bugün çok kolay bir şekilde sıfır otomobile ulaşılabiliyor” diye söyledi.

İkinci el piyasasını durduran tek şey faiz

İkinci el otomobil satışlarını durma noktasında getiren en büyük etkenin faiz olduğunu söyleyen Okçelik, insanların bankaya faiz ödemek yerine sıfır otomobillere yöneldiğini şu cümlelerle anlattı: “İkinci el piyasasındaki duraklamanın en büyük sebeplerinden birisi de krediler. İnsanlar, ikinci el otomobil alırken kredi çekerek faiz ödemek yerine, sıfır otomobillere çok daha düşük faizlerle ulaşabiliyorlar.”

Ayırca Okçelik, şu anda otomobil piyasasının yılsonuna kadar bu şekilde devam edeceğini aktararak, fiyatların yükselmeyeceğini düşündüklerini ifade etti.

Exit mobile version