1. Haberler
  2. Eğitim
  3. GenAI Eğitiminin Etkileri Ortaya Çıktı

GenAI Eğitiminin Etkileri Ortaya Çıktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Balıkesir Üniversitesi (BAÜN) Necatibey Eğitim Fakültesi Öğretim Teknolojileri Anabilim Dalı akademisyenlerinden Prof. Dr. Gürhan Durak’ın da yer aldığı araştırma, yapılandırılmış Üretken Yapay Zeka (GenAI) eğitimlerinin öğrenciler üzerindeki etkilerini inceledi. Çalışma, öğrencilerin eğitim öncesi durumları, eğitim sonrasındaki kazanımları ve altı ay sonraki kalıcılık düzeyini ölçtü.
Araştırma bulgularına göre, öğrenciler eğitim sonrasında teknik becerilerinde, özgüvenlerinde ve motivasyonlarında belirgin artış gösterdi. Altı ay sonra ise bu kazanımlar büyük ölçüde korundu ve öğrenciler daha gerçekçi bir etik farkındalık geliştirdi.
Çalışma, Prof. Dr. Gürhan Durak, İzmir Demokrasi Üniversitesi’nden Doç. Dr. Serkan Çankaya ve BAÜN yüksek lisans öğrencileri tarafından yürütüldü ve Q1 seviyesindeki International Journal of Technology and Design Education dergisinde yayımlandı.
Prof. Dr. Durak, “Yapılandırılmış yapay zeka eğitimi, bilgiyi beceriye, beceriyi ise sorumlu kullanıma dönüştürmeye yardımcı olabilir” diyerek, araştırmanın teknik beceri kazandırmanın ötesinde etik sorumluluk bilincini geliştirmeyi de hedeflediğini vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
GenAI Eğitiminin Etkileri Ortaya Çıktı
Yorum Yap
Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!