1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Balıkesir Üniversitesi’nden Otizm Farkındalığına Kırmızı Destek

Balıkesir Üniversitesi’nden Otizm Farkındalığına Kırmızı Destek

featured

Balıkesir Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ebelik Bölümü, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında anlamlı bir etkinlik düzenledi. Dr. Öğr. Üyesi Öznur Yaşar danışmanlığında gerçekleştirilen programda öğrenciler kırmızı giyinerek ve kırmızı kurdele takarak farkındalık oluşturdu. Etkinlikte “Otizme Kırmızı Işık Yak” teması öne çıkarılırken, otizmli bireyler için güçlü bir kabul mesajı verildi.

Programa Fakülte Dekanı Prof. Dr. Sibel Ergün, dekan yardımcıları Doç. Dr. Ayşe Karadaş ve Doç. Dr. Serap Kaynak ile öğretim üyeleri ve ebelik bölümü öğrencileri katıldı. Dekan Ergün, yaptığı konuşmada otizmin bir engel değil, hayata farklı bir bakış açısı olduğunu vurguladı.

Ebelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Selda Yörük, ebelerin 0-59 ay çocuk izlemlerinde kritik bir rol üstlendiğini belirterek, çocukların psikolojik ve sosyal gelişimini desteklemede otizm spektrum bozukluğunun erken tanısının önemine dikkat çekti.

Etkinlikte Öğr. Gör. Nuriye Karadağ tarafından “Otizm Spektrum Bozukluğu” konulu seminer verildi. Karadağ, ebelerin yalnızca doğum sürecinde değil, çocuk gelişiminin her aşamasında ailelerin rehberi olduğunu söyledi.

Programda öğrenciler, “Otizme Kırmızı Işık Yak” kampanyasına destek vererek farkındalık oluşturdu. Etkinlik sonunda Prof. Dr. Ergün, kırmızı giyerek duyarlılık gösteren tüm öğrenci ve öğretim üyelerine teşekkür etti.

 

 

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.