21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Balıkesir’de fidan dikim töreni düzenlendi. Balıkesir Valiliği koordinesinde ve Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğe Vali İsmail Ustaoğlu, il protokolü, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, askeri personel, öğrenciler, sivil toplum kuruluşları, emekli ormancılar ve vatandaşlar katıldı.

Tören, geçen Temmuz ayında çıkan orman yangınında zarar gören Altıeylül ilçesi Gökçeören Mahallesi’ndeki ormanlık alanda düzenlendi. Vali Ustaoğlu’nun açılış konuşmasının ardından anı fotoğrafları çekildi; öğrencilere hediyeler dağıtıldı. Baharın gelişini simgeleyen Nevruz kutlamaları çerçevesinde ateş yakılarak demir dövüldü, ardından tüm katılımcıların bir araya geldiği fidan dikim çalışması başlatıldı. Etkinlikte binlerce fidan toprakla buluşturuldu.
Dünya Ormancılık Günü ve Ormancılık Haftası kapsamındaki fidan dikim etkinliklerinin Balıkesir genelinde hafta boyunca süreceği duyuruldu.



