Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, kardeş şehir Kamp-Lintfort’un 75. kuruluş yıl dönümü kutlamalarına katıldı. Ziyarette, Almanya’nın kömür madenlerinden yeşil bir kente dönüşümünü yerinde inceleyen Başkan Ertaş’ı en çok heyecanlandıran gelişme ise Kamp-Lintfort’ta bir sokağa “Edremit” adının verilecek olması oldu.
Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş, 3-5 Eylül tarihlerindeki Almanya temaslarında Kamp-Lintfort Belediyesi’nin 75. yıl kutlamalarına katılarak iki şehir arasındaki kardeşlik bağlarını güçlendirdi. Ziyaret sırasında, kömür madenciliğinden modern, yeşil bir kente dönüşen Kamp-Lintfort’un vizyonunu yakından inceleyen Ertaş, bu dönüşüm hikayesinin Edremit için de ilham verici olduğunu belirtti.
Belediye Başkanı Ertaş’ı duygulandıran en büyük sürpriz ise, Kamp-Lintfort’ta bir sokağa Edremit’in adının verileceği haberi oldu. “Kentimizin adını taşıyacak sokağı görmek büyük bir mutluluk” diyen Başkan Ertaş, bu anlamlı jest için Kamp-Lintfort Belediye Başkanı Christoph Landscheidt ve tüm ekibine teşekkürlerini iletti.