Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ), sosyal medyada yayılan “sistemler hacklendi, tüm veriler ele geçirildi” iddialarını yalanladı. 17 Eylül 2025 tarihinde ortaya atılan iddialara ilişkin açıklama yapan kurum, durumun gerçeği yansıtmadığını vurguladı.
BASKİ’den yapılan açıklamada, eski bir platform üzerinden yayınlanan internet sitesi üzerinde girişimlerin tespit edildiği, ancak kurumun kritik sistemlerinde herhangi bir müdahale olmadığının altı çizildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Abonelerimizin kişisel verilerinin güvenliğinin etkilenmesi söz konusu değildir. Vatandaşlarımıza hizmet verdiğimiz Abone Bilgi Yönetim Sistemi ve diğer kritik sistemlerde herhangi bir müdahale yaşanmamıştır.”
BASKİ, söz konusu platformun İçişleri Bakanlığı tarafından güvenliği sağlanan yeni sisteme taşınma sürecinde olduğunu da hatırlatarak kamuoyunu bilgilendirdi.






