Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 103. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Rektör Boz, mesajında 30 Ağustos’un, Türk milletinin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinde önemli bir dönüm noktası olduğunu vurguladı. Büyük Zafer’in, Cumhuriyet’in temellerini atan tarihi bir başarı olduğunu belirten Boz, bu özel günü gurur, heyecan ve minnetle andıklarını ifade etti.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verilen mücadelenin bir zaferle taçlandığını belirten Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz: “Bu zafer, vatan topraklarımızın ebedi yurdumuz olduğunun dünyaya ilanı olmuştur” dedi.
BANÜ olarak ülkenin geleceğine yön verecek bireyler yetiştirme sorumluluğuna da dikkat çeken Rektör Boz, geçmişten alınan mirasla bu görevi sürdürdüklerini dile getirdi.
BANÜ Rektörü Boz: “Bu duygu ve düşüncelerle, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum” diyerek, sözlerini noktaladı.
