1. Haberler
  2. Asayiş
  3. Kütahya’da tarihi eser operasyonu: Milattan önce 5. yüzyıla ait heykel ele geçirildi

Kütahya’da tarihi eser operasyonu: Milattan önce 5. yüzyıla ait heykel ele geçirildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kütahya’nın Emet ilçesinde jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda bir köy evinde milattan önce 5’inci yüzyıla ait olduğu değerlendirilen heykel ele geçirildi.

Kütahya İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca il genelinde kaçakçılık suçları ile mücadele kapsamında yapılan çalışmalar neticesinde, Emet ilçesi Kırgıl köyünde bir şahsın ikametinde tarihi eser olduğu bilgisinin alınması üzerine, şahsa ait ikamette yapılan aramada, 1 adet M.Ö. 5. yüzyıla ait olduğu değerlendirilen Asklepios heykeli, 1 adet av tüfeği, 1 adet ruhsatsız tabanca ve 7 adet tabanca fişeği ele geçirildi.

Olayla bağlantısı olduğu tespit edilen 1 şüpheli hakkında adli makamlarca soruşturma başlatıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Kütahya’da tarihi eser operasyonu: Milattan önce 5. yüzyıla ait heykel ele geçirildi
Yorum Yap
Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!