1. Haberler
  2. Manşetler
  3. SAVAŞTEPE ÖĞRETMEN OKULLARI MEZUNLARI BULUŞMASI BU YIL DAHA DA RENKLİ GEÇTİ

SAVAŞTEPE ÖĞRETMEN OKULLARI MEZUNLARI BULUŞMASI BU YIL DAHA DA RENKLİ GEÇTİ

Savaştepe Öğretmen Okulları Mezunları, 3 yıl aradan sonra yeniden bir araya geldi. Savaştepe Öğretmen Okulları Mezunları Derneği Başkanı Ünver Öztekin’in organize ettiği programa Türkiye’nin dört bir yanından değişik yıllarda mezun olan öğrenciler yanı sıra az sayıda Köy Enstitüsü mezunları ile öğretmenler katıldı.

featured

Savaştepe Öğretmen Okulları Mezunları Derneği’nin düzenlediği geleneksel mezunlar buluşması yapıldı.

295 dönümlük okul alanı içerisindeki ulu çınarın altında gerçekleşen mezunlar buluşmasına yoğun bir katılım oldu. Türkiye’nin dört bir yanından değişik yıllarda mezun olanlar ile az sayıda Köy Enstitüsü mezunları ile öğretmenler katıldı.

Dernek Başkanı Öztekin, etkinlik öncesi girişimleri ile önce programın yapılacağı Çınar ağacının bakımları ve çevre temizliği gerçekleştirildi. Bölgede çalışmayan çeşmeler yeniden su akar duruma getirildi.

Pandemi sebebiyle 3 yıl aradan sonra yeniden bir programla bir araya gelen mezunlar hasret giderdi. Mezunlar geçmiş yıllarda okul kantini çalıştıran Mehmet abinin kurduğu tezgahta yeniden çay içerek sohbet ettiler.

Derneğin katkısıyla etkinliğe katılanlara yöresel keşkek ve nohut ikramı yapıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde öğretmen marşı ve türküler söylendi.

Daha sonra hep birlikte harmandalı oynandı. Program kapsamında dernek yöneticileri ve etkinliğe katılan mezunlar Ata’nın huzuruna çıkarak, çelenk sundu.

Okul müzesi ziyareti ve ardından toplu fotoğraf çekimi gerçekleştirildi. Etkinlikte ayrıca 1963 mezunu Araştırmacı Yazar Kaim Elba’nın “Ayrıntılarda Savaştepe” konulu sunumu izlendi.

Programda bir konuşma yapan Savaştepe Öğretmen Okulları Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ünver Öztekin; programa katılan herkese teşekkürlerini sundu.

Öztekin; “Dostluğun, kardeşliğin, masumiyetin, gençliğin, unutulmayan anıların, unutulmayan paydaşlığın bu güzel anıların perçinlendiği güçlü dostluğumuz bizi yine bir araya getirdi. Zorlandık, yorulduk fakat sizlerle beraber olmak sizleri mutlu görmek yorgunluğumuzu alıp götürdü. Dileğimiz bundan sonra olumsuzluklarla karşılaşmamak.

Kurtuluş Savaşı sonrası Türkiye’nin aydınlanmasında büyük önemi 295 dönüm üzerine kurulu olan okulumuzun tüm birimlerinin dokusu bozulmadan korunarak bir eğitim ve kültür müzesi haline dönüştürülmesini istiyoruz. Koruma altında bulunan çınarın, hamamın, çamaşırhanenin ve kavak çeşmesinin bir an önce onarımlarının yapılmasını ve diğer tüm birimlerinin koruma altına alınmasını, okulun ilk yıllarında önemi büyük olan ve Tarım Lisesi olduktan sonra önemi artan Çomaklı Çiftliğimizin biran önce okula kazandırılmasını istiyoruz.

Organizasyonun yapılması için bize ulaşım ve yemek desteği sağlayan başta Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, Savaştepe, Bandırma, Burhaniye, Edremit ve Dikili Belediyelerine ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.

Daha coşkulu katılımın bol buluşmalarda buluşmak dileğiyle tüm katılımcılara ve hizmeti geçenlere yönetim kurulu olarak teşekkür ediyorum” dedi.

Program Balıkesir Büyükşehir Belediye Konservatuarı Müzik Ekibinin canlı performansı ile gerçekleştirilen özel eğlence ile sona erdi.

 

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Sohbet Et

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.