1. Haberler
  2. Manşetler
  3. Balıkesir Lisesi’nden ‘Kardeşlerimizle Kodlayalım’ projesi

Balıkesir Lisesi’nden ‘Kardeşlerimizle Kodlayalım’ projesi

Kardeşlerimizle Kodlayalım Projesi kapsamında düzenlenen Atölye çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

featured
0
Paylaş

Balıkesir’de 200’den fazla çocuğumuz “Robotik ve Kodlama” atölyelerinde zamanın yeterlilikleri ile donanıyor. Atölyelerde, Temel elektrik ve kodlama bilgisi, erken mühendislik becerileri öğretiliyor. Balıkesir Lisesi, Hacıilbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve  Fatma Emin Kutvar Anadolu Lisesi ortaklığında gerçekleşen projede lise öğrencileri öğreten konumunda ilkokul öğrencileri öğrenen konumunda bulunuyor. Ahilik kültürünün yaşatıldığı projede, çocuklar liseli abi ve ablalarından yaparak yaşayarak öğreniyorlar. 
Kağıt Devre, Ressam Robot, Fırça Robot, Zıplayan Robot, Kırmızı Başlıklı Kız kodlama oyunu gibi farklı etkinlikler gerçekleştiriyorlar. Atölye çalışmaları ile ilimizde robotik ve kodlamanın ülkelerin gelişimine katkısı konusunda da farkındalık yaratmak amaçlanıyor. Yerli ve milli üretim yapan bir Balıkesir için, küçük mühendisler yetiştirme yolunda güzel bir adım atılıyor.
Kardeş okul olarak seçilen Ercan Kıvrak İlkokulu ve Kadriye Kemal Gürel İlkokulu öğrencileri atölye günlerini sabırsızlıkla bekliyorlar.

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!