1. Haberler
  2. Manşetler
  3. Şampiyonlar Ligi kupası Dursunbey’li İlkay Gündoğan’ın ellerinde kalktı!

Şampiyonlar Ligi kupası Dursunbey’li İlkay Gündoğan’ın ellerinde kalktı!

İnter'i 1-0 yenerek Şampiyonlar Ligi şampiyonu olan Manchester City'de kupayı Balıkesirli İlkay Gündoğan kaldırdı. City futbolcuları kupa töreninin ardından taraftarlarına giderek stadyumda şampiyonluk turu attı.

featured

Manchester City, İstanbul’daki Şampiyonlar Ligi finalinde İnter’i yenerek tarihinde ilk kez Devler Ligi şampiyonluğu yaşadı. Dolu tribünler önünde oynanan finalde İngiliz devi, Rodri’nin golüyle kupaya uzandı. Manchester City’nin Balıkesirli kaptanı İlkay Gündoğan kupayı kaldırdı.

Şampiyonlar Ligi’ni kazanan ilk Türk kökenli futbolcu olarak da tarihe geçen Gündoğan, “Ülkemizde bu kupayı kaldırmak çok büyük bir gurur.” diye konuştu.

İnter’in yıldızı ve Türk Milli Takım kaptanı Hakan Çalhanoğlu ise finalde kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı.

 

İLKAY GÜNDOĞAN KİMDİR

İlkay Gündoğan Türk asıllı Alman millî futbolcudur. Orta saha oyuncusu olan Gündoğan, Manchester City takımında forma giymektedir. Balıkesir’in Dursunbey ilçesinden Almanya’nın Gelsenkirchen kentine işçi olarak göç eden bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Türk Millî voleybolcu Naz Aydemir ile kuzendir. Orta saha oyuncusu olan Gündoğan, Manchester City takımında forma giymektedir.

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.