1. Haberler
  2. Kültür Sanat
  3. TARİHTE YOLCULUĞA ÇIKTILAR

TARİHTE YOLCULUĞA ÇIKTILAR

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

3. Altıeylül Kitap Fuarı kitapseverlerin yoğun ilgisiyle devam ediyor. Fuar, Yazar Prof. Dr. Tufan Gündüz ve Gazeteci-Sunucu Pelin Çift’i ağırladı. Yazar Tufan Gündüz öncesinde fuar alanında açılan standa okurlarıyla bir araya gelerek kitaplarını imzaladı.

TARİH SEVENLER HASAN CAN KÜLTÜR MERKEZİ’NDE BİR ARAYA GELDİ

Akşam saat 21:00’de de Hasan Can Kültür Merkezi’nde Gazeteci-Sunucu Pelin Çift moderatörlüğünde ve Prof. Dr. Tufan Gündüz’ün konuşmacı olarak katıldığı Altıeylül Belediyesi’nin düzenlemiş olduğu 3. Altıeylül Kitap Fuarı’nda ,’Tarih Bizi Çağırıyor’ konulu söyleşi, tarih severlerin katılımı ile gerçekleştirildi.

“KIZIL ELMA TÜRKLERİN DÜNYAYA HAKİM OLMA ANLAYIŞI”

Kızıl Elma’nın Orta Asya’dan günümüze nasıl geldiği ile ilgili konuşan Prof.Dr. Yazar Tufan Gündüz, “Yaygın bilindiği şekilde Kızıl Elma; Türklerin dünyaya hâkim olma anlayışı, dünyayı yönetme anlayışı ya da Ömer Seyfettin’in tabiriyle sultanımızın bizi götürmek istediği, daha soyut daha belirsiz yer şeklinde anlatılmış.” dedi.

YAZAR TUFAN GÜNDÜZ GENÇLERE ÖĞÜTTE BULUNDU

Kızıl Elma’nın bir benzetme olduğunu anlatan Tufan Gündüz, “Güneşin akşam batarken gökyüzünü kızıllaştırması üzerine elma benzetmesi yapılıyor. Fakat gerçekte şu ki güneşin battığı yer her neyse benim hâkimiyet altına almak istediğim yer işte orası.” ifadelerinde bulundu. Konuşmasının devamında Gündüz, “Büyük hayallerinize veya büyük düşünmeye doğru geldiğinizde güneş neredeyse batıyorsa işte orası kızıl elmadır.” diyerek gençlere öğütte bulundu.

Haber: Ebru Kantarlıoğlu

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
TARİHTE YOLCULUĞA ÇIKTILAR
Yorum Yap

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!