Balıkesir’de su tarifesinde indirim beklentisiyle toplanması planlanan BASKİ Olağanüstü Genel Kurulu, toplantı yeter sayısı sağlanamadığı için gerçekleştirilemedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, indirimin bir sonraki genel kurulda yeniden gündeme getirileceğini söyledi.
Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Haziran Ayı Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı, toplantı yeter sayısı sağlanamadığı için yapılamadı.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilmesi planlanan genel kurulda, su tarifelerinde indirime yönelik teklifin görüşülmesi bekleniyordu. Ancak salt çoğunluk sağlanamayınca toplantı başlamadan sona erdi.
Genel kurulun yapılamamasının ardından açıklamalarda bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, toplantıya katılımın yetersiz kaldığını belirterek, “Salt çoğunluk yok. Yahu Birol Bey, indirim yapacağız diyorsunuz, toplantıya gelmiyorsunuz. Ama sadece sen geldiğin için teşekkür ederim. BASKİ Genel Kurulu’na katılan herkese teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.
Göreve geldiklerinden bu yana su ve altyapı alanında önemli çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Akın, “Bugün biz bu kadar zor şartlar altında, bize devredilen altyapı sorunlarına rağmen suyla ilgili işleri belli bir noktaya getirdik. Su fiyatlarında bir kademe de olsa indirim yapmak istedik. Ancak AK Parti Grubu şu anda aramızda değil, Birol Bey hariç. Zammı isteyenlerle indirimi isteyenler burada ayrılmış oldu.” dedi.
Su indiriminin bu toplantıda hayata geçirilemediğini ifade eden Akın, vatandaşların beklentisini bildiklerini belirterek, indirimin bir sonraki genel kurul toplantısında yeniden gündeme getirileceğini söyledi.
BASKİ Genel Kurulu’nun, yeterli çoğunluğun sağlanmasının ardından ilerleyen günlerde yeniden toplanması bekleniyor.








