1. Haberler
  2. Genel
  3. 158 YILLIK ŞEFKAT ELİ

158 YILLIK ŞEFKAT ELİ

featured

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Türk Kızılayı’nın 158. kuruluş yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajda kurumun çalışanlarına, bağışçılarına ve gönüllülerine teşekkür etti.

 

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Türk Kızılayı’nın 158. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yayımladı.

Vali Ustaoğlu açıklamasında, Türk Kızılayı’nın 1868 yılında en zorlu savaş koşullarında, hiçbir ayrım gözetmeksizin insani yardım ve şefkat eli uzatmak amacıyla kurulduğunu hatırlatarak 158 yıllık köklü geçmişi ve gönüllülük esasına dayanan hizmet anlayışıyla ülkemizde ve dünyada en saygın insani yardım kuruluşlarından biri konumuna geldiğini vurguladı.

Türk Kızılayı’nın toplumsal dayanışmanın en güçlü sembollerinden biri olduğunu belirten Vali Ustaoğlu, özellikle afet ve olağanüstü durumlarda sergilenen hızlı, etkili ve özverili çalışmalarla devletin şefkat elinin vatandaşlara ulaştırıldığına dikkat çekti.

Açıklamasında kan bağışı kampanyalarından afet müdahalelerine, sağlık ve sosyal hizmetlerden uluslararası insani yardımlara kadar geniş bir alanda faaliyet gösteren Kızılay’ın yalnızca Türkiye’de değil tüm dünyada güven kaynağı hâline geldiğini ifade eden Vali Ustaoğlu, kurumun dünya barışına ve insani değerlerin güçlenmesine de değerli katkılar sunduğunu kaydetti.

Vali Ustaoğlu açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Türk Kızılayı’nın 158’inci kuruluş yıl dönümünü büyük bir gururla kutluyor, görevlerini fedakârlıkla yerine getiren değerli çalışanlarına, hiçbir karşılık beklemeksizin destek veren vefakâr bağışçılarına ve tüm gönüllülerine saygı ve şükranlarımı sunuyorum.”

 

Giriş Yap

Balıkesir Birlik Gazetesi - Son Dakika , Güncel Haberler ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Sohbet Et

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.