Balıkesir HAYKOOP, 2025 yılında 138 milyon lira ciro ve 18,7 milyon lira kâr elde etti. Genel kurulda İvrindi’de kurulacak yeni tesis için de yetki verildi.
S.S. Balıkesir Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Bölge Birliği’nin (HAYKOOP) 2025 yılı Mali Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda, İvrindi’de yapılması planlanan yeni tesis için yönetim kuruluna yetki verilirken, 2025 yılı faaliyet ve mali raporları oy birliğiyle kabul edildi.
Gala Yaşam Merkezi’nde düzenlenen genel kurul, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Divan başkanlığını Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul’un yaptığı toplantıya, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Çetin, Altıeylül Belediye Başkanı Hakan Şehirli, İvrindi Belediye Başkanı Önder Lapanta, Balıkesir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Çetin ile sektör temsilcileri katıldı.
Genel kurulda konuşan HAYKOOP Başkanı Faruk Özen, birliğin 2025 yılında 138 milyon lira ciroya ulaştığını, yıl sonunda ise 18,7 milyon lira kar elde edildiğini söyledi.
Kooperatif ortaklarına bu yıl 4,8 milyon lira kar payı dağıtacaklarını belirten Özen, kooperatifçilik modelinin üreticilere doğrudan katkı sunduğunu ifade etti.

Özen, Birleşmiş Milletler tarafından ilan edilen Dünya Kooperatifçilik Yılı kapsamında Balıkesir genelinde çeşitli etkinlikler düzenlediklerini, öğrencilere yönelik yarışmalar gerçekleştirdiklerini ve yeni kurulan üç kooperatifin kuruluş masraflarını karşıladıklarını kaydetti.

Süt piyasasına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Özen, üretici, sanayi ve kamu kurumları arasında koordinasyon sağlamaya devam ettiklerini, süt kalitesinin artırılması amacıyla teknik ekiplerin sahada çalışmalar yürüttüğünü dile getirdi.
Genel kurulda ayrıca İvrindi’nin Kocaeli Mahallesi’nde kurulması planlanan yeni tesis projesi de görüşüldü. Proje kapsamında idari bina, hayvan ahırları, yem tesisi, eğitim salonları, TIR kantarı ve hayvan mezat alanının yer alacağı bildirildi.

Tesisin hayvancılık sektörünün ihtiyaçlarına göre ilerleyen süreçte genişletilebileceğini ifade eden Özen, olası hibe ve finansman imkanlarından yararlanabilmek amacıyla delegelerden yetki talep ettiklerini söyledi.
Yapılan oylamada, tesis yatırımıyla ilgili gerekli işlemlerin yürütülmesi konusunda yönetime yetki verildi.
Genel kurul, gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından sona erdi.









